© Hepatotansplant Bruxelles-Brussel et UCL Saint-Luc, UTRAGENDO, 2012

 Vestibulum | Sed vulputate

Feest 2015 - GETUIGENIS VAN CLAIRE SELIS


Enkele dagen geleden, kreeg ik telefoon van Radio 2 (zie hieronder), om deel te nemen aan het programma: “De Madammen”, met als item “Het moment van…” . Ik heb mijn verhaal willen vertellen om het donorschap te promoten. Dit moment : ”Het verlossend telefoontje” heeft ieder van ons gekregen en dit brengt ons  vandaag samen om de persoon te vieren die we in ons hart dragen.

 

En nu iets helemaal anders.

De Dikke Van Dale is pas vernieuwd, maar volgens ons zijn ze één woord vergeten.

Het Marxisme, Trotskisme, Stalinisme, Leninisme…  verschillend grote namen in de geschiedenis die al wel in het boek voorkomen. Wij vinden dat ook het “Lerutisme” in de lijst moet opgenomen worden.

Een “Lerutist” zal dan staan voor een héél speciale persoon.

-  Iemand die zeer bekwaam en gedreven is bij het uitvoeren van zijn beroep, zowel de theorie als de praktische kant beheerst hij volledig. Zelfs zodanig dat hij vernieuwingen doorvoert en op wereldvlak tot de top behoort.

-    Iemand die je steunt op moeilijke momenten en je vertrouwen schenkt, zodat je niet aarzelt om je leven in zijn handen te leggen.

-   Iemand die geen rekening houdt met vaste werktijden en die een groot deel van zijn persoonlijke tijd aan “zijn” mensen besteed.

-   MaarTT vooral iemand die menselijkheid uitstraalt en je het gevoel geeft bijna familie te zijn of minstens goede vrienden.

-    Kortom, iemand om te koesteren.

Wat een “Lerutist” echter niet zelf in handen heeft, is de onvoorwaardelijke steun die hij moet krijgen van de mensen waar hij mee samenleeft. In dit geval is dat zijn vrouw Bea en zijn kinderen Veerle, Kathleen en An Verena. Deze voorwaarde is volledig vervult waarvoor grote dank .

De groep “Lerutisten” zal geen snelle groei kennen, gezien het aantal specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Toch hopen wij op navolging , misschien zelfs in zijn dichte familie.

Vandaag zal ik me beperken tot het huldigen van stichter Jan Lerut en ik eindig met de zin:

 

Bedankt Professor Jan Lerut voor alles wat U voor “ons” gedaan hebt en de 20 extra jaren, om precies te zijn 7556 dagen, die ik tot nu toe al bijgekregen heb en diegene die er nog volgen.  Het ga je goed.

                                                                                                         Claire  Jef                                                                                                                        


Témoignage de Ghislaine Santens Témoignage d'Annie Vanhoven

Omde getuigenis van Claire Selis te luisteren, kliek hier